Doğru Bildiğimiz Yanlışlar

1-ZEYTİNYAĞI ACI VE YAKICIYSA ASİDİ YÜKSEKTİR ; Zeytinyağının asit oranı tadından anlaşılmaz. Acılık ve yakıcılık  aksine zeytinyağının kaliteli olduğunu gösterir.

2-KIZARTMADA ZEYTİNYAĞI KULLANILMAZ,YANAR; zeytinyağı kızartma sırasında buharlaşma sıcaklığına ulaşmaz. Bununla birlikte yüksek tekli doymamış yağ oranı ve içerdiği antioksidanlar sayesinde, ısınmanın yarattığı oksitlenme etkisine karşı en dayanıklı yağdır.

3-ZEYTİNYAĞI YEMEKLERE AĞIR BİR KOKU VERİR; bayatlamamış kaliteli soğuk sıkım bir zeytinyağı yemeklere koku vermediği gibi, diğer yağlara göre çok daha az kullanarak yemeklerinize lezzet katabilirsiniz.

Benzer Yazılar

Zeytinyağının Kalitesi Nasıl Anlaşılır?

Zeytinyağının Kalitesi Nasıl Anlaşılır?

Herkesin düşündüğünün aksine zeytinyağının asit oranı renginden, kokusundan ya da tadından anlaşılamıyor. Ancak zeytinyağının renginden olmasa da kokusundan ve tadından kalitesi hakkında bazı ipuçları elde etmek mümkün. İyi bir zeytinyağı mutlaka meyvemsi kokular...

Polifenol Nedir?

Polifenol Nedir?

Polifenol zeytinyağı ,kırmızı şarap ,yeşil çay ve çikolatada bulunan ve antioksidan etkiye sahip fenolik bileşenlerin genel adıdır. Zeytinyağı polifenol içeren tek bitkisel yağdır. Otuzdan fazla farklı fenolik bileşen vardır. Bu bileşenler kalp hastalığı ve kanser...

Erken Hasat Zeytinyağı Nedir?

Erken Hasat Zeytinyağı Nedir?

Ekim ayı başlarında zeytinler henüz yeşil iken erken hasat döneminde özenle yere değmeden toplanır, delikli hava geçirgen 20-25 kg alan kasalara konur. Bekletilmeden aynı gün içerisinde fabrikaya götürülür ve sıkıma alınır. Çuvallar yerine kasalarda taşınarak zeytinin...

Soğuk Sıkım Zeytinyağı Nedir?

Soğuk Sıkım Zeytinyağı Nedir?

Soğuk sıkım zeytinyağı, günümüzde polifenol değerleri açısından en kaliteli zeytinyağıdır. Bu yöntemle birlikte zeytin hamuru sabit olarak maksimum 26 derecede tutularak zeytinyağı elde edilir. Bu da zengin besin içeriğinin kaybolmamasını, direkt olarak dalından...

WhatsApp chat